Ponovo aktuelno

E, ovo nema nigde 😊 Pišem o Omanu, a u Srbiji sam…A možda od Omana ne bude ni O 🤔

Kako god, sledim uputstva svog lajfkouča u glavi i pišem dnevnik. Kao, pomoći će…A ne znam ni šta treba da pomogne, šta mi fali, šta mi se zavezuje to u stomaku? Nema veze, reči klize pa će možda i pomoći… ma, pomoći će sigurno… već pomažu 😊.

Čekam poziv iz Muskata. Čekam već duže vreme rekle bi cepidlake 😊. I naravno, zakon privlačenja u punoj potvrdi – onda kad ga više ne očekuješ, čak ne znaš ni da šta bi volela i želela, on stigne. Zazvoni, i to bukvalno, u sred noći jer je jednom Ardžunu, u dalekoj Indiji uveliko dan i jer me on ima na spisku kao potencijalnu zlatnu koku pa to ne može da čeka. Mora da se zna, jesam li ili nisam „available“? Izjasni se brzo, musava i krmeljiva, da li on – Ardžun zaslužuje svoju (tj moju) prvu platu ako mi nađe posao u već pomenutom Muskatu? Pa naravno da zaslužuješ, Džeronimo moj… Neka ti je alal, samo uradi ono što ja nisam uspela ni uz pomoć trikova 😏.

Sreća, sreća, radost 😎!

Nije kraj dok se ne završi, kaže stara izreka a za mene je omanska 100%, za ostale Arape ne garantujem. A ovo definitivno nije bio kraj, već početak.

Prvo i osnovno – intervju. Sa direktorom naravno…da se vidi da li uopšte dolazim u obzir. Prošao u najboljem redu. Čovek kulturan, rečit. Očinskim tonom i najfinijim ostrvskim naglaskom mi reče da se nada da se uskoro i uživo sretnemo u toj bolnici, tj lancu klinika i bolnica namenjenom uglavnom strancima sa dubokim džepom. Da li to što se zove (tj preziva) Harekrišna ima neke implikacije kada je u pitanju moj horoskop u bliskoj budućnosti? Ne znam, znam samo da sam (naravno) prvo pomislila da me neko za*ebava 😀.

Bog da poživi Google, kao i sajtove na kojima vidiš da se dotično prezime ne sreće samo po aerodromima i tibetanskim gudurama već da je neki pripadnik plemena i medicinu završio (i to u UK) pa i direktor postao, mašala 😊!

Posle razgovora sa dr H. ostalo je nezanimljivo i otužno višenedeljno natezanje sa ejč-arom oko sitnica kao što su plata, razni dodaci za učinak, osiguranja, avio karte i drugi detalji. Moram da se pohvalim da mi je poznavanje omanskog zakona o radu pomoglo kako bi neke nijanse prevagnule na moju stranu, ali nisam smela baš da zatežem previše jer i zlatnih koka je sve više u dvorištu 🐓.

A nisam zaboravila ni osećaj kad si bez posla, ne nisam 🤐. Dobar je podsetnik za dane kad ti je sve malo…

Onda razgovor sa, božezdravlja, budućim šefom koji mi objašnjava detalje u vezi sa potencijalnim poslom, smene, očekivanja koja imaju od mene, ali i mogućnosti koje oni mogu da pruže. K’o što rekoh, renomirana firma i ozbiljna organizacija.

Naravno, ako izuzmemo korumpiranu kadrovsku službu koja zatvara vrata svima čiji CV zaluta kod njih (lično mi je letos 3 puta lupio korpu) osim zlatnim kokama koje su spremne da sa njima dele dele dobit. Računajući i Ardžuna koji je glavni posrednik i to na bezbednoj udaljenosti veličine Indijskog okeana za slučaj da nekome na pamet padne glupa ideja da sve prijavi policiji.

U sad je opet lopta u njihovom dvorištu, čekam sledeći potez i kraj utakmice. Tj početak 😊.

U medjuvremenu sam pala ispit za Dubai licencu i možda je upravo to razlog za ovu grudvu u stomaku? Možda jednostavno nisam navikla da gubim? Biće da je to 🙄

I love Oman
Ponovo aktuelno
Prethodni tekst
Naredni tekst
Mirjana Stankovic
Specijalista pedijatrije, trenutno zaposlena u Starcare Oman u Muskatu. Sa dvadeset i pet godina staža veteran u pedijatriji, a sa pedeset godina života početnik u životu i radu na Bliskom Istoku. Kao bloger, tek u jaslicama :)

Get in Touch

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related Articles

spot_img

Latest Posts