Neizvesnost

Kada bi neko (odozgore 🙂) sprovodio anketu šta je za koga najgori osećaj – za mene bi to sigurno bila neizvesnost. Ni tuga ni strah ni razočaranje, već neizvesnost i to x10, ma x100!

Controlfreak-a kao što sam ja izluđuje da je nešto van moje moći, da može i ovako i onako i da ne znam koliko će šta da traje i kad i kako će se završiti. Muka je voz kad se čeka, a kamoli ovako važna stvar.

Pretpostavljate, tačan datum još uvek nemam i ne znam ni kad ću ga dobiti. Znam samo da sam “na ničijoj zemlji”, zaglavljena između kofera i ispeglanih stvari po kojima je već počela da pada prašina. Ovakvi rezovi se u filmovima rade u momentu, za treptaj oka, u magnovenju – zgrabi torbu (ili čoveka za ruku) i beži! A u mom slučaju se razvlače kao žvaka, kao slina, kao gnoj koji me truje sve više i tera da se sve stalno preispitujem i da sebi stalno prebacujem što nisam ovo ili ono… Ili što jesam ono, a ne ovo.

Ne pomažu ni psihološke knjige, meditacije, motivacioni govori, smešni klipovi, hiljadu poruka sa odgovorima na pitanje “kad ideš”, ne pomaže ni ponovno peglanje već ispeglanih stvari, čak više ne pomaže ni muzika. Pomaže mi samo slika moje majke, samoća i ove reči koje izbacujem iz sebe u dahu.

Žurim da kliknem na “post/send “, kako se ne bih predomislila i kako bi ostalo svedočenje da ništa nije lako i da za sve ono lepo što sam ovih dana doživela, pročitala ili čula ipak moram malo i da platim.

  1. novembar 2017.

Hvala svima na podršci i mudrim rečima, a ja sam već bolje! Datum još uvek nemam, ali imam lek za moju muku! Priložen je u atačmentu. J  Trenutno ga maksimalno (zlo)upotrebljavam, pošto nema opasnosti za overdose i nikad mi neće biti dosta!

  1. decembar 2017.

Konačno smo dobili datum! 16.decembar, baš na ćaletov i Suzin rođendan pa da vidimo ko je baksuz a ko srećne ruke.
Karte kupljene, početni smeštaj obezbeđen i to kod zemljaka Makedonca, podmazan teglom ajvara i slajsovanom pršutom. 😉

Porodični selfi
Porodični selfi tj moji antidepresivi na slici

NASTAVAK: PRVI DANI

Prethodni tekst
Naredni tekst
Mirjana Stankovic
Specijalista pedijatrije, trenutno zaposlena u Starcare Oman u Muskatu. Sa dvadeset i pet godina staža veteran u pedijatriji, a sa pedeset godina života početnik u životu i radu na Bliskom Istoku. Kao bloger, tek u jaslicama :)

Get in Touch

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related Articles

spot_img

Latest Posts