Breaking news

Šta reći?

Danas je utorak, prvi radni dan posle Barjama, a ja sam kod kuće. Nisam u svojoj uniformi, ne pijem svoju jutarnju kafu sa pogledom na krovove Muskata i ne ćaskam bezbrižno sa svojom sestrom kako smo provele vikend. Zatvoren je Child Health Center.

Nemaju dovoljno para da ostanu ovom poslu, sve su potrošili od početnog kapitala, a zarade nema. Bilo je bolje u aprilu, kada je marketing agencija bar nešto odradila, mada i tada nedovoljno i za platu recepcionarke, a kamoli nas ostalih, kiriju i tekuće troškove. Na kraju balade smo stvarno „famous“, ali po (kratkom) trajanju.

Ne vredi sad da se pravim pametna, da im kažem da sam ih na vreme upozorila da za ovakav posao mora da izdržiš bar godinu dana (toliko sam se bar nadala), da bar za njih treba da bude normalno što u Omanu sve ide sporo, da je trebalo više uložiti u marketing, da je ipak 150 (zadovoljnih) pacijenata registrovano za 5 meseci…

Imala sam (i imam još uvek) želju da o ovome ćutim sama sa sobom i svojom porodicom. Ali, ako sam već do sada sve svoje uspone i padove delila sa vama, otišlo je june pa neka ide i uže. Uostalom, potrudiću se da avantura potraje bar još neko vreme.

Bilo kako bilo, ovaj brod jeste teretni, ali plovi i dalje. Već sam sela da učim (a i nisam odavno ). Knjige su tu, na drajvu, a Dubai licenca je jedan ispit daleko. Omansku već imam, pa ću probati da sledeća 2 meseca upotrebim za traženje drugog posla u Muskatu (a malo i za uživanje naravno 😉)

A posle… Dubai, Muskat, Karibi, Jagodina – zar je važno? 😎

NASTAVAK: KLIMA – ŽARKO LETO

Prethodni tekst
Naredni tekst
Mirjana Stankovic
Specijalista pedijatrije, trenutno zaposlena u Starcare Oman u Muskatu. Sa dvadeset i pet godina staža veteran u pedijatriji, a sa pedeset godina života početnik u životu i radu na Bliskom Istoku. Kao bloger, tek u jaslicama :)

Get in Touch

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related Articles

spot_img

Latest Posts